|
|
|
|
|
Nogle ting har ændret sig siden jeg sidst skrev. jeg har ikke gået til hundetræning siden Gaio. Jeg burde have gjort det med min nye hund Zitta, og overvejer at gøre det med den, og med den sidst ankomne, Futte. Om dem kan du læse på deres egne undersider.
jeg har i 2 1/2 år haft et frivillig-job på vores friskole her i landsbyen. Jeg har skåret frugt til børnenes store formiddagsfrikvarter, først alene, dernæst sammen med andre damer fra lokalområdet. Det har jeg gjort 3 dage om morgenen, hvilket betød at jeg skulle tidligt op. Det har været megahyggeligt, har også lavet kaffe til personalets tifrikvarter, hvor der ofte dumper folk ind udefra. Vi er i reglen 8-17 personer til kaffe. Har også bagt til dem. men nu begynder jeg at synes det er vel meget, dels fordi der sammenlagt går næsten en hel arbejdsdag om ugen med det, dels fordi jeg har fået smerter i håndleddet, så fra nu af bliver det kun en dag om ugen.
Jeg går ikke på fugle kig mere, og færdes ikke så ofte i Feldborg fordi jeg er ret bange for at møde en ulv. Men jeg har skrevet en bog som jeg nu er ved at gennemskrive med rettelser for anden gang.
Jeg synes min energi er aftagende, desværre kan jeg ikke sige det samme om min angst.
Jeg har hele tiden passet børnebørnene i Skive om fredagen, så går vi på iscafé sammen og snakker om hvad der optager dem og mig. Snart er de desværre så gamle at jeg ikke skal det mere, men nyder hver gang.
C. forskellige aktiviteter
Efter at jeg er flyttet , har mit liv forandret sig, sådan at jeg satser lige så meget på mennesker som på naturen. Det betyder også at fuglekigning og hundetræning fylder mindre end før.
Men jeg bruger stadig en del tid i haven og nu også på gåture i Nr. Feldborg, hvor jeg kigger på bl.a. kronvildt, og Gaio, min hundeven, graver efter kron-mus. Jeg kører hver weekend en tur til Vestsalling og besøger gamle venner fra min tid der. Jeg er med i seniorklubben, hvor vi mødes hver tirsdag eftermiddag i vinterhalvåret over kaffe, fællessang og forskellige aktiviteter som skak, kortspil, håndarbejde, computer, petanque, bob osv. I sommerhalvåret er der nogle af os der spiller petanque og ellers arrangerer vi udflugter i bus. Iår har vi været på fængselsmuseet i Horsens og på Søndervig saandskulpturfestival.
Jeg deltager på sidelinjen i beboerforeningens aktiviteter, hjælper med at plante, luge og med byfesten som i år ligger sidst i august.
Jeg er med i en damegruppe hvor vi går , 8-10 stykker, forskellige smukke steder i naturen og drikker kaffe sammen bagefter.
Jeg er med i en kreds af damer der besøger det nærliggende hjem for udviklingshæmmede.
Jeg strikker sammen med Røde Kors nørklerne en gang om ugen.
Jeg meldte mig ind i DOF (Dansk ornitologisk forening) i efteråret og det har jeg godt nok haft stor glæde af. Ud over at deltage i diverse ture, bl.a. ørneturen i marts, har jeg meldt mig til et kursus i fuglestemmer, hvor vi på kortere eller længere ture ud i naturen får kyndig vejledning i at kende de forskellige fugles sang/kald. Det er fantastisk spændende. I lørdags var vi ved Agger Tange hvor vi havde den store oplevelse at se 2 suler ( kæmpestore søfugle der yngler på fuglefjelde) som var blevet meget trætte og nu hvilede på molen. De var så trætte at de ikke gad flytte sig da vi kom med teleskoperne, så vi passerede forbi dem i en afstand af et par meter. Betagende at se og høre dem så tæt på. Vi så 6 andre suler i luften, hvor de unægtelig tager sig mere yndefuldt ud med deres aerodynamiske linjer. Vi så ialt 66 forsk. arter, heriblandt mit livs første edderfugle.
nedenfor kan I se et billede af sulerne:
Den 31.05. Siden sidst har jeg anskaffet mig en super håndkikkert og et teleskop fra Naturbutikken i Kvn. (billigt kinesisk tilbud) og jeg har f.eks. idag været en time ved reservatet Geddal enge hvor jeg så: 4 klyder, nogle troldænder, et gravandepar med ællinger (de må vel hedde grællinger!), 1 hvidklire, et par rødben, en snes skarver, nogle knopsvaner, 1 hejre, et taffelandepar , en del gæs med gæslinger, en jagende rørhøg, hættemåger, 1 tornirisk, landsvaler, et par vipstjerte, nogle store præstekraver, nogle viber, 3 hvinænder, nogle viber og en del stære.
Det var dagens bedste 60 min. der i solen, og det blæste for en gangs skyld ikke mere end at man kunne holde kikkerterne i ro.
Jeg har i mange år trænet med mine 3 hunde Jeg havde nu her sidst 2 labrador og 1 cavalier Vi trænede i DCH (Danmarks civile hundeførerforening) , dels begynder-agilitydels rally-O, og så trænede vi spor og feltsøg i privat regi.
Jeg går meget op i klickertræning , tog i sin tid 2 kurser i det, og har siden brugt det. Vil gerne fortælle mere om det.....
Jeg har marts 2011 kun én hund , min cavalier Gaio, og træner ikke længere i DCH, da kontingentet er sat op, man er gået over til aftentræning om vinteren og jeg bor lidt for langt fra den klub hvor jeg har trænet i ca 15 år med stor glæde.
Her er Gaio og jeg i en pause i sportræningen
Her er Gaio og jeg i en pause i sportræningen
mere om hundetræning-på det helt professionelle plan
Sommerdagbog
Den 28. Juni 2009, var en flok fra DCH på udflugt til Flyvevåbnets hundeskole i Karup. Man kommer jo ikke sådan uden videre ind, men må aflevere cpr-nummer i forvejen, man skal ind gennem hovedvagten og bliver talt ved både ind- og udkørsel. En af vores trænere, som selv er ansat ved forsvaret og arbejder ved hundeskolen viste rundt og fortalte: de har plads til 33 hunde i den nybyggede kennel og yderligere 6 hunde i sygeklinikken. De har flest hanner, men også tæver. Der er schäfere, malinois’er, labradors, spaniels mv. Hundene køber de dels fra private, dels fra internater. Hundene skal gennem en grundig sortering og oplæring, før de bliver ”ansat”. De bliver checket af dyrlæge hver 3. måned, får ordnet tænder osv. De har en gennemsnitslevetid på ca 8 år, og er i princippet på vagt med deres fører i 12 timer ad gangen. Hvor tit de går patrulje og hvor længe ad gangen oplyses ikke af sikkerhedshensyn. Man lægger stor vægt på at hundene er omgængelige og tilregnelige( nervefaste), og mange af dem kommer med deres fører hjem ved fyraften, hvor de så fungerer som fredelige familiehunde
Vi fik vist hvordan man træner en hund til at snuse sig frem til sprængstof og vi fik forklaret hvilke ting de yderligere trænes i. Når hunden får færten af sprængstof , markerer den ved at sætte sig stille ned/lægge sig roligt ned hvis stoffet ligger nede ved jorden. Der uddannes også minehunde som går tæt foran deres fører ,og lige bag denne ekvipage kommer der en mand der kan markere evt. fund med sprøjtemaling. Til sidst kommer der så nogen der fjerner /uskadeliggør minen. På denne måde ryddes en 60 cm bred sti hen til et pansret køretøj, hvor der befinder sig mennesker i nød som skal undsættes af sanitetsfolk med en båre. Det er meningen at hundene skal udsendes f.eks. til Afghanistan. Efter en 3 ugers periode siges hundene at være akklimatiserede og kunne fungere. (Havde desværre ikke kamera med, da jeg regnede med at fotografering var totalt forbudt)
|
|
|
|
|
|